Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim 28.-30. juli, samtidig med
Olavsfest.
Som landets første region er Trondheim og Trøndelag i år utpekt til å
være European Region of Gastronomy av IGCAT.
Trøndersk Matfestival (2005) og Bryggerifestivalen i Trondheim (2013) er
Europas ledende festivaler innen lokal mat, drikke og brygg.
Trondheim skal arrangere Oste-VM i 2023 og Bocuse d`Or Europe i 2024.
Fakta om Trøndersk Matfestival (tronderskmatfestival.no) og
Bryggerifestivalen (bryggerifestivalen.no):
* 170 utstillere
* 30 bryggeri
* 300 ulike smaker innen brygg
* 35 gratis barne- og ungdomsaktiviteter
* 12 ulike kurs
* Mobil kokkelering med festivalkokker
* Prisutdelinger
* 10 Nordiske stjernekokker samlet
* Matseminar
* Bryggeripolitisk seminar
Vi ønsker å utvikle Trøndersk Matfestival som kunnskapsfestival i år med
fokus på bærekraft og rekruttering av barn og unge.