BioFoto Midt-Norge arrangerer «Midt-Norske NaturFotodager» ved Skatval Ungdomsskole i Stjørdal 28. og 29.10.2022 med flere kjente foredragsholdere.

Hele 8 dyktige og profilerte fotografer og naturfotografer holder hvert sitt foredrag (en holder to). Samtidig arrangeres ei fotomesse i et tilstøtende lokale hvor importører/leverandører stiller sammen med Trøndelags fremste fotobutikk Stjørdal Foto.
Det er ventet stor tilstrømning av mange naturfotointeresserte disse to dagene. BioFoto Midt-Norge har per i dag 300 medlemmer av vel 1100 på landsbasis. Mange av medlemmene vil bruke hele eller deler av helga på dette arrangementet.
Samtidig er dette et åpent arrangement også for ikke-medlemmer. Det tror vi betyr at mange med interesse for foto og naturfoto vil finne vegen til de to naturfotodagene.
Det er ingen påmelding! Alt er gratis!

ELGEN 4.21

De åtte foredragsholderne er:
Roger Brendhagen – «Høy puls – lavt perspektiv» + «Dyr uten oppholdstillatelse»
Linda Bjørgan – «Mellom bakkar og berg» (Trondheim)
Lars Andreas Dybvik – «Dør fisk, dør fugl, dør furu» (Trondheim)
Wenche Dahle – «Gjenklang» (Flatanger)
Arne Nævra – «40 år bak kameraet – for glede og for budskap – På TV og stills»
Lotta Lund – «I skogens famn»
Baard Næss – «Mine prosjekter ute i naturen»
Svein Wik – «Dager på Svalbard – Closeness to Nature» (Stjørdal)

Arne Nævra
En av de åtte foredragsholderne under naturfotodagene, og kanskje den mest kjente, er Arne Nævra. Endelig har vi lyktes med å få han til å holde et foredrag, og lørdag kl. 11 er han klar for å holde sitt innlegg. Om Arne kan det blant annet sies:
Arne Nævra er nok den mest kjente naturfotografen og naturfilmprodusenten i Norge i dag. Han står bak utallige naturfilmer i NRK, både gjennom magasinprogrammer og enkeltprogrammer i serien Ut i Naturen, men også gjennom omfattende TV-serier i eget selskap. Det er nok å nevne Vi på Langedrag (familieserie i hele 27 episoder), Villdyr og Villmark (9 episoder fra hele verden) – der Arne har nærmøter med brunbjørner på Kamtsjatka, isbjørner på Wrangeløya i russisk Arktis, kjempeelger i Alaska for ikke snakke om fjellgorillaer, orangutanger og tigre i andre verdenshjørner. Han har også vært engasjert av BBC flere ganger. Sammen med kollega Torgeir Beck Lande produserte han den mest ambisiøse, klassiske naturserien i Norden til nå, nemlig Norske Naturperler i åtte episoder, sendt i NRK i 2014. Selv om hovedinntektene i Arnes profesjonelle liv har kommet fra TV, har han alltid hatt sin Nikon på magen, og han elsker stillbildet som uttrykk. Arne har vært opptatt av å formidle både naturglede og naturvern og mener de to henger nøye sammen.

Mellom 2017 og 2021 tok livet en helt annen retning. Da satt han fire år på Stortinget, innvalgt fra SV i Buskerud. – Både de 40 årene bak kameraet og de fire årene på Stortinget har lært meg om alvoret vi står overfor, sier han. Arne kommer til Stjørdal med både film og bilder denne gangen.