Trine Askjem er 47 år og har lang fartstid som vokalist i kor og band. Hun er veldig glad i julesanger, og kan ikke få startet tidlig nok med å spille dette i stua. Denne sangen begynte hun å nynne på rett etter jul i år, for så å spille den på piano. Men det var ikke noe tekst på plass. Da krigen i Ukraina startet i våres var gikk tankene til hvordan familien som satt i bomberommet hadde det om, og om det fantes «engler» her som passet på sine medmennesker og skapte håp.
Da begynte den første delen av teksten å falle på plass. Men det var fortsatt ikke en fullverdig sang.

Da hennes mann fikk jobb i Kirkens Bymisjon og utover høsten kom hjem og fortalte om hva han opplevde av utenforskap, ensomhet og håp, ble hun inspirert til å skrive om hvordan vi alle ser mot julen, og drømmer om den perfekte julen, slik vi har lært oss å se den for oss.
Men som mange, og kanskje spesielt i år, ikke opplever. Og da falt resten av teksten på plass, bla. med strofen «store og alle små, er engler et sted».
Derfor ønsker Trine at alt det som måtte komme inn av inntekter på denne sangen i desember går til Kirkens Bymisjon, eller som kan inspirere andre til å støtte små og gode hjelpetiltak denne julen. Trine har både skrevet melodi, tekst og fremfører den.

Del 1

Del 2